websikehealthcheck

Blog...

Forgalmi változások a rendezvény ideje alatt

A 2024. július 19-21-ig tartó XXX. Váci Világi Vigalomhoz kapcsolódóan több helyen útlezárásokra, átmeneti parkolási tilalomra, buszjárati útvonalváltozásokra kell számítani – részben már szerdától kezdődően.

Július 17-én, szerdán 8 órától július 22-én 8 óráig a Duna-parton a kerékpárút a Gombás patak hídja és a révátkelő közötti szakaszon elveszíti kerékpárút funkcióját, tehát megnyílik a gyalogosforgalom előtt is. A kerékpárutat használók a rendezvény ideje alatt a Váci Fegyháztól a Köztársaság út – Március 15. tér – Budapesti főút útvonalon tudják elkerülni az érintett szakaszt.

Július 18-án, csütörtökön 8 órától gépjármű forgalomtól elzárt terület lesz a József Attila sétány, valamint az Ady Endre sétány komptól délre eső szakasza.

Július 18-án, csütörtökön 8 órától a Bajcsy-Zsilinszky utca és az Ilona utca a Belváros felé egyirányú lesz, a forgalmi menetirány megváltozik.

Július 18-án, csütörtökön 12 órától a Petróczy utca teljes szakaszát lezárják a gépjármű forgalom elől, csak az ott lakók és a külön engedéllyel rendelkezők hajthatnak be a területre. Július 19-én, pénteken 12 órától lezárják a Március 15. tér Köztársaság út felőli részét, a térre csak külön kiadott engedéllyel lehet behajtani.
Gépkocsival a rendezvény Duna-parti területe a 2-es sz. főút – Földváry tér – Diadal téren keresztül, a táblákkal jelzett útvonalon közelíthető meg, ahol a rendezvényhez kapcsolódóan ideiglenes fizetős parkolót vehetnek igénybe az autósok.

A strand előtti parkoló üzemel a rendezvény ideje alatt is, viszont a Szentháromság tér felől a Március 15. teret nem lehet majd megközelíteni. Itt útlezárás miatt a Konstantin tér felé lehet majd elhagyni a területet.
A Volánbusz helyi járatai július 19-én 12 órától július 22-én üzemkezdésig a Főteret nem érintik. A módosított útvonalról a Volánbusz ad tájékoztatást.

A révátkelő forgalma zavartalan a rendezvény ideje alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük