websikehealthcheck

 

Hello nyár, hello Vác!

Ha nyár, akkor Váci Világi Vigalom! Vác varázslatos helyszínein a háromnapos ingyenes fesztiválon mindenkire gondoltunk: napközben családi programok, számos kiállítás, komolyzenei koncertek, kézművesek utcája, esténként nagy koncertek, utcabál és egész nap gazdag gasztronómiai kínálat.
A nyári hónapokban sem maradnak élmény nélkül a kultúra szerelmesei sem. A Múzeumok éjszakáján idén soha nem látott gazdag programmal várjuk a kicsiket és nagyokat a Sajdik Gyűjteményben és a Tragor Ignác Múzeumban.

Immár hagyománnyá vált a Vác a Tiéd! programsorozat a megszépült Városházán elsősorban a váciakat célozza meg. Idén először váci lakcímkártya felmutatásával a város múzeumai és kiállítóhelyei féláron látogathatók.

Színházi előadások, koncertek, gyermekprogramok mellett több különleges kiállítással is készültünk: A Madách Imre Művelődési Központban „És akkor becsukták az ablakokat” címmel egy rendhagyó kiállítás nyílik a 18-20. századi emlékek alapján a váci zsidóság életéről és sorsáról. A Pannónia-házban pedig Hincz Gyula Gyűjtemény rejtett kincsei kerülnek bemutatásra.

Tartalmas és pihentető nyarat kívánok minden szervező és közreműködő nevében.

Matkovich Ilona - polgármester - Vác - Váci Világi Vigalom

Matkovich Ilona,
polgármester – fővédnök

 

Nézd meg az idei programot!

Tovább a programhoz