websikehealthcheck

 

Július 23. Vasárnap

 

10:00 – Maszk Bábszínház: Nyakigláb, Csupaháj, meg Málészáj

Vidám bábjáték élőszereplőkkel a népmese alapján.

Helyszín: Pannónia Ház udvara

10:00 – 12:00 – Bíbelődő – kézműves foglalkozás

Helyszín: Pannónia Ház udvara

11:00 – Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész koncertje

Ismét felcsendül az orgonamuzsika a Barátok templomában, ahol a zenei élményt a csodálatosan felújított főoltár is fokozza.

Helyszín: Barátok temploma

15:00 – SALSATION®

A SALSATION®egy funkcionális edzésen alapuló táncos fitnesz óra, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a zenékre, annak szövegeire és a különböző ritmusokra.
Próbáld ki Te is INGYENESEN ezt az új úttörő óratípust!
Marx Tamás
Salsation® Master Trainer
Hungary
Salsation® Fitness

Helyszín: Zenepavilon, Gasztroudvar

15:00 – László Imre Nótakör

Helyszín: Pannónia Ház udvara

15:30 – Xenova Tánc- és Sportegyesület bemutatója

Növendékei gyermek fitness, fitkid, show- és akrobatikus látványtánc sportágat sajátítanak el. Rendkívül látványos mozgásforma, hiszen a gimnasztika, akrobatika, hajlékonyság és erőképesség tudását foglalja magába egy zenére koreografált gyakorlat.

Helyszín: Március 15. tér

16:00 – MICSODA BULI!

A 20 éves TDT most egy egészen új műsorral vár mindenkit nagy szeretettel táncbemutatójára! Ismert dallamok,lendületes koreográfiák,szuper hangulat! Tarts velünk! Nem hagyunk élmény nélkül!
Koreográfus Steidl Anita.

Helyszín: Március 15. tér

16:00 – Obsitos Dalárda és Labdarózsák Dalkör

Az Obsitos Dalárda 2014-ben, a Labdarózsák Dalkör 2016-ban alakult. Országos katonadalos találkozókon alapvetően katona- és hazafias dalok alkotják műsorainkat, de szívesen éneklünk bordalokat és az adott alkalomhoz illő énekeket is külön-külön és együttesen is. Műsorunkon ez alkalommal bordalok, katona- és hazafias dalok szerepelnek.

Helyszín: Zenepavilon, Gasztroudvar

17:00 –  Telefondoktor – Bohózat Göttinger Pál Előadásában

Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjében. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani.

Jegyár: 3.900 Ft

Helyszín: Váci Dunakanyar Színház

17:00 – Körutazás a görög zene és tánc világában

Bemutató a görög népzenéből és néptáncokból. Közreműködik a Váci Görög Nemzetiségi Önkormányzat Astra Görög tánccsoportja és Sarantis Mantzourakis bouzuki művész. A bemutató után rövid táncház.

Helyszín: Március 15. tér

18:00 – Vox Humana Énekkar koncertje

A Vox Humana Énekkar hagyományos vigalmi a capella hangversenye a XXIX. Váci Világi Vigalom műsorán a megszokott helyszínen, a vigalmi hétvége vasárnapján.

 Műsoron:

 1. Monteverdi: Cantate Domino
  P. Anglea: Jubilate deo
 2. G. Rheinberger: Salve Regina
  Orbán Gy.: In convertendo
  Orbán Gy.: Ave Maria
  Kodály Z.: A székelyekhez
 3. Mendelssohn: Sechs Lieder op. 48.
  – Frühlingsahnung
  – Die Primel
  – Frühlingsfeier
  – Lerchengesang
  – Morgengebet
  – Herbstlied
 4. Elberdin: Izak ederak
  E. Esenvalds: Stars
  E. Esenvalds: Only in sleep (szólót énekel: Vámos Katalin)
  E. Hagenberg: Alleluia
  M. Hogan: I can tell the World…

Vezényel: Sándor Bence

Helyszín: Barátok temploma

18:00 – Trio Sideris

A Trio Sideris egy 2021-ben, Velencében (Olaszországban) alakult kamaraegyüttes, tagjai: Rachele Bonaffini (zongora), Jankovics Dániel (hegedű) és Federico Galligioni (cselló).
Előadásukban elhangzanak: Heitor Villa-Lobos: Premier Trio és Astor Piazzola: A négy évszak Buenos Airesben című művek.

Helyszín: Zeneiskola

18:00 – Don Attila Band

Az együttes hosszú évek óta kedvelt résztvevője a hazai, és nemzetközi fesztiváloknak, autós, motoros, lovas, és Linedance találkozóknak. Műsorukban Tradicionális, és New Country örökzöldek szólalnak meg.

Helyszín: Zenepavilon, Gasztroudvar

18:00 – Lachegyi Máté / Ensemble Borealis

A váci születésű, jelenleg Hollandiában élő Lachegyi Máté jazz-zongorista már több mint tíz éve jelen van a magyar és a nemzetközi jazz-életben. Zenéjének lényege nagylélegzetű kompozícióiban rejlik. Számos forrásból merített inspirációt saját hangjának megtalálásához a reneszánsz kórusművektől a skandináv jazzen keresztül a kortárs zenéig.
Amszterdamban alapított nemzetközi kvartettjével az elmúlt években már többször is felléptek Magyarországon. Ezúttal a magyar jazz-színtér egyik legmeghatározóbb és eredetibb szaxofonosa, Ávéd János csatlakozik hozzájuk.

Közreműködik:
Ávéd János – szaxofon
Lachegyi Máté – zongora
Omer Govreen (IL) – nagybőgő
Kovács Miklós – dob
www.matelachegyi.com

Helyszín: Pannónia Ház udvara

19:00 – PASO

A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik.

Helyszín: Március 15. tér

19:00 – Heatlie

A zenekart a Neoton Família sztárja formáció dobosa, Heatlie Dávid alapította. A projekt szólókarriernek indult a ‘La Mama Hotel’ című dallal amivel 2019-ben bejutott A Dal című műsorba is, majd 2022-ben már összeszokott bandaként ismét szerepeltek benne a Hideg fény cíművel, ami azóta országos rádiós sláger.
Színpadi műsorukban saját dalaik mellett rengeteg meglepetés, feldolgozás, dob és gitárszóló illetve standup hallható, látható.

Helyszín: Duna-parti nagyszínpad

20:00 – Hallelujah! – László Attila énekes műsora

Ismert hazai és világslágerek, saját szerzemények.

Helyszín: Fehérek temploma

20:00 – Nagy János Trió – 50

Nagy János Yancha – billentyűs hangszerek
Frankie Lato – hegedű
Joubert Flóra – dob
A Nagy János, Erkel- díjas zeneszerző triója. Szakítanak a hagyományos felállással (zongora, bőgő, dob), a bőgős helyét Frankie Lato hegedűművész veszi át.
Zenéjükben a folyamatos játékra, incselkedésre, meglepetésre, a megszokottól való eltérésre és a „rosszalkodásra” törekszenek.

Helyszín: Pannónia Ház udvara

A koncertet a Nemzeti Kulturális Alap támogatja!

20:00 – Polarys zenekar

Jó zene, jó hangulat, tánc, barátok és a Polarys!
A zenekar tagjai: Baji Dénes – gitár, ének, Nagy József – ütőhangszerek, ének, Wanderlich Béla – basszusgitár, ének, valamint Keszei Gábor – billentyűs hangszerek.

Helyszín: Zenepavilon, Gasztroudvar

 

20:00 – Von Paradis Trió & Elias Kim kamarazenei hangverseny

Az együttes tagjai:
Tarmann Ildikó
Ursula Bosch
Karin Hopferwieser
Vendég: Elias Kim
Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart
Klavierquartett g-moll KV 478
Johannes Brahms
Klavierquartett c-moll Opus 60

Helyszín: Zeneiskola

21:00 – Valmar

Peti és Milán 2018-ban alapították meg a VALMAR duót, debütáló kislemezük is ebben az évben jelent meg. Az első nagyobb áttörést a Manuel és Bruno x Spacc közreműködésével készített Visz a vérem című dal jelentette, ami a legnagyobb videómegosztó portálon mára már átlépte a 20 milliós megtekintést. Ezt több sikeres együttműködés is követte, dolgoztak a Hősökkel, a Wellhelloval, Nemazalánnyal, Sofival, Pixával és Jaurival is.
2022. Áprilisában mutatták be karrierjük eddigi legnagyobb slágerét, a Szikora Róberttel közösen készített Úristent, ami kevesebb, mint egy hónap alatt átlépte a 6 milliós megtekintést, és az egész országgal megismertette a srácok nevét. Ennek a zenének a nézettsége már közelíti a 35 milliót.

Az Éget a nap című kislemezükért Fonogram díjat nyertek “Az év felvétele” kategóriában 2022-ben. Peti részt vett az ország egyik legnépszerűbb showműsorában, a 2022-es Sztárban Sztárban, ahol 2. helyezést ért el. Ugyanebben az évben életük egyik legnagyobb kalandjára indultak, és megmérettették magukat az Ázsia Expressz c. kaland-reality-ben, ahol az egész ország megkedvelte őket laza, vicces stílusukért.

A zenekar tagjai:
Valkusz Milán – frontember
Marics Péter – frontember
Kovács Eddy – dob
Mackó Miklós – gitár
Bartók Vince – basszusgitár

Helyszín: Duna-parti nagyszínpad

21:00 – „Jeszenszky® 30” a Váci Jeszenszky® Balett Jubileumi Gálaműsora

A műsor kortárs balettel kezdődik, majd népszerű operett és Broadway slágerek csendülnek fel. Énekesek: a HungarOperett® sztárjai Nyári Aliz, Kovács Szilárd és Juhász Diána. Közreműködnek a Váci Jeszenszky® Balett táncművészei és a HungarOperett® Tánckar. A jubileum alkalmából újra színre lépnek a V.J.B. nagy generációjának tagjai.

Koreográfusok: Bokrossy Barbara, Dobrocsi Gergely, Kovács Szilárd, Nemzetes Gabriella, Varga István, Wéninger Dalma. Jelmez: Korcsma Andrea. Hang és fény Üveges Péter. HungarOperett® Produkció, producer Csermely György Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Nívó és Harangozó Gyula-díjas táncművész, táncpedagógus, a V.J.B. alapító igazgatója.

Helyszín: Március 15. tér

TŰZIJÁTÉK a koncert után közvetlenül!